Tilvænning af foder/automat

Mange jægere, opstiller hvert år foderautomater til rådyr på deres jord. Men det er ikke altid dem dyrene vil besøge, foderet ligger urørt, indtil det er endeligt ødelagt af fugt. Hvad gør jeg forkert og hvordan får jeg råvildtet til at æde ved foderautomaten, er et spørgsmål, som gentager sig hvert år.

ALTID EN GOD IDE AT STARTE MED BLANDINGEN THROPY PREMIUM MYSLI (VILDTMAGNET)

Til at begynde med, er det vigtigt at vælge det rigtige sted til fodring. Det bør være et sted, hvor hjorte selv gerne opholder sig i løbet af vinteren. Der bør være adgang til naturlige foder.

Råvildt vil gerne have godt overblik, og gode flugt muligheder. Foderautomaten bør derfor placeres i højstammet skov, eller lysning åben mod syd. Samtidig er det vigtigt at bemærke, at det skal være i stand til at komme hen til foder automaten, selv når det bliver vinter og dyb sne.

En almindelig fejl er at man sætter automater op, og begynder at vinterfodringen for sent. En foderautomat på råvildtets faste plads er altid et nyt element i miljøet. At starte med at sætte dem op og straks begynde at fodre i dem er temmelig meningsløst. Til at begynde med, vil råvildtet ikke engang gå i nærheden af maskinen, endsige røre foderet. I værste fald kan de helt forlade foderpladsen
Fodreautomaten bør sættes op i god tid i efteråret. Fodringen kan indledes, når det naturlige foder begyndte at forsvinde. Fyld et par poser med foder, gå en runde på foder pladsen, læg det rundt omkring i små bunker, ved sten og træer på stedet. Begynd og slut i nærheden af foder automaten.
Efter en uge, kan du besøge foderstedet og kontrollere resultat. Hvis bunkerne er intakte, kan du sparke det gamle foder væk og ligge nyt ud igen. Det er vigtigt at fjerne det gamle foder fra en foderautomat. Næsten alt præ - fremstillede foder har et højt tørstof, så den hurtigt absorberer væske. Efterfølgende har foderstoffet meget begrænset holdbarhed.

Når råvildt starter med at spise foderet, lav færre, men større bunker. Når råvildtet konsekvent spiser alt foder, er det tid til at fylde foderet i automaten.
De dyr der kommer først til foder stedet normalt rå med lam. En af de vigtigste opgaver er at hjælpe lammene gennem vinteren, ved at de ved at de altid kan komme der og æde.
Det er vigtigt, at fodring foregår kontinuerligt gennem hele vinteren, indtil de første grønne spire kommer frem. Den drægtige rå er ofte det dyr, der sidst forlader foderpladsen.

Det bedste er at fodre hele året dyrene bliver på dit revir, og bliver stærke og sunde.
 

[, ]